søndag 22. mars 2015

Har du kredittkortgjeld? Refinansier!


I dag er det blitt veldig enkelt å skaffe seg kredittkort, og mange bruker flere kredittkort samtidig. Ofte er det ulike fordeler og rabatter som lokker, og i enkelte tilfeller har man kanskje hatt behov for større kreditt enn det som var tilgjengelig på kun ett kort. Har man havnet i en situasjon hvor man nedbetaler flere kredittkort samtidig, kan det å refinansiere gjelden og samle alt sammen i ett lån ofte være lurt å vurdere. Les videre for en innføring i hvordan en såkalt refinansiering fungerer.

Samle alt sammen ett sted

En refinansiering skjer ved at man tar opp et nytt lån for å nedbetale all utestående gjeld. Slike lån er ofte kalt refinansiering, men er i bunn og grunn et lån uten sikkerhet, eller et forbrukslån. Fordelen med å gjøre noe slikt er at den samlede renten og kostnadene med utestående gjeld som regel vil bli lavere. I tillegg vil det å kunne samle alt sammen et sted, og kun få en regning å forholde seg til, være mer oversiktlig enn flere ulike individuelle nedbetalinger. Men før du søker om et slikt lån er det noen forholdsregler du bør ta. De skal vi se videre på nå

Hvordan velger du en skikkelig leverandør?

Det første du må ta hensyn til om du ønsker å refinansiere kredittkortgjeld i et lån, er å sjekke hvilke vilkår du kan få. Renten på et lån uten sikkerhet vil nemlig kunne variere stort fra søker til søker. Det er på grunn av at banken som gir deg lånet vil gjøre en individuell vurdering av din økonomiske situasjon, og basert på den gi deg en rente. En refinansiering gjøres som regel for å kutte kostnadene på gjelden, så det er selvsagt lite hensiktsmessig å skifte over om renten tilbudt er høyere enn nåværende.

Det å søke om lån er imidlertid helt uforpliktende, så derfor kan du fint sende inn en søknad til flere forskjellige leverandører og sjekke helt konkret hva tilbud de kan gi deg. Ta derfor også en ordentlig gjennomgang på hva utgifter du har på kredittkortgjelden din nå, slik at du enkelt kan se om et skifte vil lønne seg eller ikke.

Får du et lån innvilget vil tilbyderen i noen tilfeller gjøre nedbetalingen for deg, slik at du ikke trenger å gjøre noe selv. Andre ganger kan du imidlertid få pengene utbetalt direkte, og du må selv sørge for at pengene blir brukt til å betale kredittkortene. Husk å være disiplinert med deg selv når du mottar lånet og at du ikke bruker pengene på noe annet enn den utestående gjelden, eller benytter deg av den frigjorte kreditten på kortene igjen. Tror du at du kan få problemer med å kontrollere deg selv kan du alltids stenge og kvitte deg med bankkortene når gjelden er innfridd.

Mange å velge mellom

Det er mange leverandører å velge mellom. Så et godt tips er å bruke en side som sammenligner alle tilbudene for deg. Klikk deg inn på NorskKreditt.no for en god oversikt over tilbydere av slike forbrukslån.