mandag 4. mai 2020

Betal restskatt med kredittkort

Dersom du vet du får restskatt kan du betale inn ekstra innen 31. mai. Dersom du betaler skatten direkte med kredittkort vil det bli bli beregnet renter fra dag en og i noen tilfeller også belaste gebyr for kontantuttak. Men det finnes en måte å komme rundt dette på. Når du får lønna i mai vil noe av den bli brukt på vanlige kjøp. De pengene kan du heller betale til kemneren 31. mai. Varekjøp kan da belastes kredittkortet. Det blir helt rentefritt og gebyrfritt. Regningen kan du betale i juni. Da vil de fleste få en høyere utbetaling enn vanlig. Er du en av de som bruker mindre penger enn du tjener vil det gjøre det lettere å  betale regningen i juni.

Dersom du har rentebærende saldo på et kredittkort med gebyrfri nettbank er det et annet triks du kan bruke.

Ikke betal inn ekstra til kemneren nå. Betal så mye du kan inn på kredittkortet. Så kan du om nødvendig betale restskatten 20. august og 24. september. Du får et lite rentetillegg på restskatten. Men det du sparer i renter på kredittkortet utgjør mer.

Yx Visa, kredittkort fra Ya bank og kredittkort fra Sbanken har gebyrfri nettbank. DNB Mastercard tilbyr gebyrfri overføring til bankkonto.