American Express

American Express fungerer litt annerledes enn Visa og Mastercard. Kortet blir ansett for å være litt mer eksklusivt. Kortene har ingen øvre grense for bruk og hele saldoen betales ved forfall. Kortet har mer eller mindre nyttige tilleggstjenester. Kortet er nok beregnet på de med høyere inntekt som reiser og handler mye, gjerne i jobbsammenheng.

Da tilbyr tre kort. SAS Amex Elite, SAS Amex Premium, SAS Amex Classic. Hovedforskjellen mellom disse kortene er månedsgebyret og hvor mye Eurobonuspoeng som opptjenes. SAS Amex Elite koster 335 kr pr måned og gir 20 poeng for hver 100 kr i varekjøp. SAS Amex Premium koster 85 kr pr måned og gir 15 poeng for hver 100 kr i varekjøp. SAS Amex Classic koster 0 kr pr måned og gir 10 poeng for hver 100 kr i varekjøp.

Ved bruk i utenlandsk valuta har kortene et veldig høyt vekslingsgebyr på 2,5 %. De fleste andre betalingskort har typisk 1,75 til 2 %.

Les mer om SAS Eurobonus på Sparesiden.

Diners Club privat

Diners Club avvikler sin virksomhet i Norge 31. mai 2019. Det er ikke lenger mulig å søke om kort.

Et standard kort koster 695 kr pr år. Kontantuttak koster 4 %. Det er 1,75 % valutapåslag. All bruk av kortet er rentefritt. Det er ingen fakturagebyr ved bruk av eFaktura eller gebyr for varekjøp. Det blir stadig flere brukersteder også dagligvareforretninger som godtar Diners, men kortet er ikke like utbredt som Visa og Mastercard. Du kan i tillegg få et GlobeCard som er et Mastercard. Det koster 120 kr pr år og har 25 kr i fakturagebyr. Hvis du ikke kan eller vil betale hele regningen ved forfall kan du søke om en kredittreserve. Da får du fastsatt en kredittgrense og kan bruke av den til å betale regningen med. Det skjer automatisk ved forfall hvis ikke du betaler regningen fullt ut. Selv om du har en slik kredittgrense er det fortsatt ingen bruksgrense på kortet. Dersom regningen er høyere enn det som er tilgjengelig på kredittreserven må du betale det overskytende selv.

Bli kvitt kredittkortgjeld