onsdag 6. mai 2020

Penger tilbake med SB1 Mastercard

Sparebank 1 kredittkort tilbyr nå 1 % penger tilbake på handel. Det er et årlig tak på 3.000 kr. Det spesielle med dette er at pengene settes inn på en konto med 5 % rente. Det er mer enn nok til å dekke skatt og inflasjon. Du kan flytte pengene til egen bankkonto eller bruke dem til å betale kredittkortgjeld.

Ulempen med dette er at du må melde deg på Penger tilbake programmet og det koster 10 kr i måneden. Det betyr at du må ha et forbruk på 1000 kroner i måneden bare for å dekke gebyret.

Godtar du eFaktura og bruker kredittkortet kun til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall er det helt gratis. En fordel med dette kredittkortet er at de ikke tar gebyr for kontantuttak i utlandet. Valutapåslaget er 2 % som er høyere enn enkelte andre kredittkort. Nominell rente er 21,6 %. Det er heller ikke spesielt lavt.

Dette vil lønne seg for de som har bestemt seg for å spare slike bonuser i bank. Med en rente på 5 % trenger du en saldo på 5.500 kr for at den skal slå en bankkonto med 2,2 % rente. Med en årlig grense på 3.000 tar det to år.

Dersom du vil bruke bonusen eller investere i fond bør du helle bruke Shell Mastercard. Du får 1 % på alle kjøp som du kan overføre til egen bankkonto. Du sparer da den månedlige avgiften på 10 kroner.

For de som vil kjøpe noe og betale det ned over tid finnes det andre kredittkort med lavere rente.