mandag 11. mai 2020

Instapay Mastercard

Instabank tilbyr et Mastercard med 14,9 % rente og 5 % bonus på varekjøp. Det virker for godt til å være sant. Når jeg leser vilkårene nøye viser deg seg at tilbudet egentlig ikke er så veldig bra.

Kredittkortet har ingen rentefrie dager. Det betyr at du blir belastet renter selv om kortet bare brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall.

Det som gjør det enda verre er at de tar et termingebyr på 40 kr og nevner ingen unntak.

Har du dyr kredittkortgjeld kan det lønne seg å flytte over til Instapay Mastercard, men månedsavgiften spiser opp noe av besparelsen.

Har du et kredittkort med 22 % rente vil det lønne seg å flytte til Instapay så lenge saldoen er over 8700 kr . Dersom det andre kredittkortet har en rente på 19,2 % må saldoen være over 14.300 for at det skal lønne seg.

Du vil tape penger når du har klart å redusere gjelden hvis du ikke flytter den tilbake til et gammelt kort eller betaler den ned veldig raskt.

Santander Red og Remember Gold har også 14,9 % rente uten månedsgebyr og med rentefrie varekjøp. Disse kortene er bedre til varekjøp og refinansiering av dyre kredittkort.

Instapay Mastercard har en egen månedskalender hvor de gir 5 % bonus. To måneder i året får du 5 % på alt, mens de andre månedene gjelder det bare en bestemt kategori. Grensen på bonuser er satt til 500 kr i måneden. Det er høyere enn mange andre kort.

Problemet er at bonusen på varekjøp blir delvis spist opp av renter og termingebyret. Det finnes en rekke andre kredittkort som gir bonuser og rabatter og som i tillegg er helt gratis å ha.

Et annet poeng er at vi ikke vet hvilke endringer som eventuelt kommer i fremtiden når det gjelder bonuser. Det er en tydelig trend der kredittkort gjør bonusprogrammet mindre fordelaktig.

Instapay Mastercard kan være lønnsom dersom du vil refinansiere dyrere kredittkort og har fått avslag på Santander Red og Remeber Gold.

Instapay Mastercard kan også være lønnsom hvis du vet at den ekstra bonusen du får er høy nok til å dekke termingebyret og renter.

Det er bra med gode bonuser og lav rente, men det finnes bedre kredittkort enn dette. For de fleste er dette enda et kredittkort vi ikke trenger.