søndag 10. mai 2020

Kredittkort du ikke trenger

Har du for mange kredittkort er det noen du helt sikkert kan klare deg uten.

Trumf Visa gir 1 % i ekstra trumfbonus ved kjøp av dagligvarer i Norgesgruppen. Dette er et kort du ikke trenger.

Har du Shell Mastercard får du 40 øre pr liter drivstoff hos Shell og 1 % på andre kjøp. Når du kjøper dagligvarer i Norgesgruppen skanner du Trumfmedlemskort før du betaler. Da får du alle Trumf medlemsfordeler i tillegg.

Trumf Visa gir ingen rabatt i konkurrerende dagligvareforretninger og bare 0,5 % på andre kjøp. Shell Mastercard gir 1 %.

Gebyrfri Visa er et annet kort du heller ikke trenger.

De har to fordelsprogram, Kickback og DealPass.

Kickback gir deg penger tilbake ved netthandel. Du kan registrere deg på nettsidene til Kickback å få fordeler uten kredittkort. For de som ikke handler på nett er dette uansett ikke aktuelt.

DealPass gir rabatter på en rekke spisesteder, men hvis du ikke spiser på de stedene er det lite poeng.

Santander har andre kredittkort, Santander Red og Flexi Visa med de samme fordelene. Har du et av disse trenger du ikke Gebyrfri Visa i tillegg.

De fleste bensinkort er også kort du ikke trenger. Flexi Visa gir 4 % på bensinstasjoner. 365 Direkte gir 3,65 % på Esso i Norge pluss 34 øre pr. liter. På andre bensinstasjoner får du bare 2 %.

Sparebank 1 Mastercard har et fordelsprogram som koster 10 kr i måneden. Hvis du ikke melder deg på fordelsprogrammet er dette et kort du ikke trenger.

Generelt så trenger du ikke kort med fordeler du ikke bruker eller fordeler du kan få med andre kort. Det kan likevel være greit med en kredittgrense totalt som er høy nok. For de fleste vil en kredittgrense på 100.000 eller mindre være høy nok. Noen med et veldig høyt forbruk og mye reiseutgifter gjerne i jobbsammenheng vil kanskje ha litt mer tilgjengelig.

Det er mye strengere kredittvurdering nå ved søknad om nye kredittkort. Du bør derfor bare si opp kredittkort hvis det er nødvendig for å få innvilget søknad om lån eller du er helt sikker på at du kan klare deg uten det kredittkortet.

Hvordan si opp kredittkort