mandag 9. juli 2012

Bankkort uten årsavgift

KLP tilbyr bankkort uten årsavgift

Oppdatering:

Bank 2 og Danske Bank (tidligere Fokus Bank) tar nå årsavgift på bankkort. Du bør derfor vurdere kredittkort. Det finnes flere kredittkort som gir rabatter og kort med lav rente. YA Bank tilbyr Visa kredittkort som også er tilknyttet BankAxept.

Det finnes tre banker som tilbyr bankkort med Visa uten årsavgift.

1. Bank2

Denne banken har kontor i Oslo der du kan åpne konto ved personlig fremmøte. Du kan også åpne konto pr post. De krever norsk pass. Alle kunder får gratis nettbank. Det er ingen transaksjonsgebyrer i nettbanken for innenlandske betalinger. Avtalegiro, efaktura og vanlige nettbetalinger er gebyrfrie. Bankkort med Visa har ingen gebyrer ved varekjøp eller kontantuttak. Transaksjoner i utlandet er også gebyrfrie. Kortet har heller ingen årsavgift. Kortet har et valutapåslag på 1,75 %. Du må ha 15.000 kr på kontoen for å få bankkort. De tar 100 kr i gebyr for å utstede BankID. Dersom du har BankID fra en annen bank må du si i fra slik at du slipper å betale for en ny en.

2. Fokusbank

 Fokus 24/7 koster ingenting. Du får lønnskonto med nettbank, bankkort med Visa og to kredittkort.
Pakken inkluderer et vanlig Mastercard og 365 Direkte som gir 3,65 % cashback.
Kredittkortene har gebyr for kontantuttak Det er ingen fakturagebyr ved avtalegiro/ efaktura.
Siden kredittkortene er inkludert i denne pakken vil jeg anta at de som ikke kvalifiserer for kredittkortene heller ikke kan få denne pakken.

3. Pareto bank

De tilbyr gebyrfritt bankkort. Ingen gebyrer for bruk og ingen årsavgift. Kortet har 1,75 % valutapåslag. De tar gebyr for regningsbetaling i nettbank.

De fleste butikker, også dagligvareforretninger, tar kredittkort. Velger du et kredittkort som gir rabatter og betaler hele fakturaen ved forfall, slipper du gebyrer og sparer penger.