lørdag 28. juli 2012

Velg riktig kredittkort

Hvilket kredittkort som passer best er helt avhengig av bruken. Visa og Mastercard er de mest utbredte kredittkortene og blir normalt akseptert av de steder som godtar kredittkort. Det er ingen vesentlig forskjell på Visa og Mastercard. Du bør derfor velge kredittkort som passer til din bruk. For folk flest er det ikke noe poeng i å velge kort med høy årsavgift som Diners Club og Amex.

Dersom du kun ønsker kredittkort for å få økt trygghet når du handler og betaler hele fakturaen ved forfall så velg et som er gratis og ha og gjerne gir rabatter på varekjøp. Ønsker du primært å bruke kredittkortet til å kjøpe varer og betale det ned over tid eller refinansiere andre lån så velg et med lav rente. Gebyrfri nettbank betyr at det ikke koster noe å innfri andre lån. Det betyr også at du kan sette deler av lønna inn på kortet og betale regninger ved forfall. Da sparer du renter.

Les betingelsene nøye slik at du vet hvordan du kan spare gebyrer. Ofte er det gebyr for å få fakturaen sendt i posten. Hvis du er avhengig av å få fakturaen tilsendt pr. post så velg kort som ikke tar gebyr for det. Dersom kortet skal brukes daglig er gebyrfrie kontantuttak en fordel slik at du får ut penger til å betale der kredittkort ikke aksepteres eller betale penger til venner. Bruker du kortet kun til planlagte kjøp f.eks. på nett eller reiser er gebyrfrie kontantuttak kanskje mindre viktig.