søndag 31. mars 2019

Cresco Gold og Cresco Car Premium avvikles

Fra 15. juni vil Cresco Gold og Cresco Car Premium bli erstattet med DNB Mastercard. De som ikke har DNB Mastercard vil få nytt kort.

DNB Mastercard har 19,2 % nominell rente. Det betyr at de som har Cresco Car Premium får uendret rente, men de som har Cresco Gold med 17,8 % rente får en renteøkning.

Cresco Gold og Cresco Car Premium vil fungere som normalt til 15. juni. Da overføres saldoen til DNB Mastercard. Overføringer og regningsbetaling via Nettkonto vil ikke fungere fra og med 1. mai.

Overføringen til DNB Mastercard vil også føre til noen endringer i vilkårene.

Cresco Car Premium gir 1 % rabatt på alle kjøp og 3 % på parkering. Det blir avviklet. En mulig løsning kan være å gå over til Shell Mastercard som gir rabatter på drivstoff hos Shell og 1 % trumfpoeng på alle andre kjøp.

Cresco Gold gir gratis uttak i minibank i utlandet, gratis SMS varsling og egenandelsforsikring på leiebil. Disse ordningene avvikles. Forsikringen vil være gyldig til og med 31. desember forutsatt at leiebil er betalt med gyldig kort senest 14. juni.

Bank Norwegian tilbyr kredittkort med gebyrfri og rentefrie uttak i minibank i utlandet.

DNB Mastercard har ingen årsavgift og inntil 45 dagers rentefri kreditt. Kortet gir 3 % rabatt på alle kjøp på bensinstasjon. Kortet har også fast rabatt hos flere butikker, hoteller og restauranter. DNB Mastercard har også månedstilbud der du får inntil 30 % rabatt i enkelte butikker.

Største ulempen med denne endringen er renten på 19,2 % for de som bruker Cresco Gold og bortfall av 1 % rabatt på alle varekjøp for de som bruker Cresco Car Premium.

Som jeg har forklart så Sparesiden vil denne endringen ha liten praktisk betydning for meg personlig. Jeg bruker Cresco Gold, men det kortet ville uansett vært nedbetalt i juni i år. Til varekjøp er det andre kredittkort jeg bruker.