søndag 14. juni 2020

Hvor mye kan du tjene på kredittkort?

Det finnes flere kredittkort som gir bonuser og rabatter. Det høres jo fint ut, men hvor mye sparer du egentlig?

De fleste kredittkort har en grense på 2000-3000 kr på bonusene i året. Ofte er det også en månedlig grense på 200-500 kr.

Selv tjener jeg under 1000 kr i året på disse rabattene.

En annen begrensning er at du enten får en lav sats på 1 % på alle kjøp eller rabatt bare på enkelte kjøp. Det gjør at mange ikke kommer i nærheten av det årlige taket på 2000-3000 kr.

Kredittkort vil fort føre til et høyere forbruk. I verste fall vil en få en regning som er så stor at den ikke kan betales fullt ut ved forfall. Da blir det dyrt med forholdsvis høye renter. I beste fall vil du kunne betale regningen ved forfall, men et høyere forbruk vil da bety mindre igjen til å spare.

I enkelte tilfeller vil kredittkort kunne gi 10-20 % rabatt. Da er det mulig at rabatten dekker et høyere forbruk. Det kan da være lurt å begrense bruken av kredittkortet til bare de kjøp som gir en slik høy rabatt.

De som reiser mye, spesielt i jobbsammenheng kan nok tjene noe på å bruke riktig kredittkort. Da er det viktig å velge kredittkort som gir bonusopptjening på reiser.

Det finnes tilfeller der det kan være lurt eller nødvendig med kredittkort. Går flyselskapet konkurs blir billettene verdiløse. Du har ingen lovfestet rett til å få pengene refundert av banken hvis du betalte med et bankkort. Det har du hvis du bruker kredittkort.

Kredittkort kan også hjelpe hvis du får uforutsette utgifter før du har klart å bygge opp reserver, eller etter at reservene er brukt opp.

For de som uansett skal ha kredittkort er det fornuftig å velge et kort med best mulige fordeler.

Har du dyr forbruksgjeld kan det i noen tilfeller lønne seg å flytte gjelden til et billig kredittkort.

Kredittkort kan være fornuftig, men i mange tilfeller er bonusen for lav til å gjør noen forskjell.