fredag 12. juni 2020

Siste kredittkort nedbetalt

Jeg har nå betalt ned mitt siste kredittkort med rentebærende saldo. Det er Santander Red med 15,95 % effektiv rente. Jeg fikk Santander Red i januar 2019. Jeg brukte kortet til å betale ned på Cresco Gold med 19,33 % effektiv rente.

Det å bli kvitt all forbruksgjelden tok 8 år og 6 måneder. Det har vært en lang reise.

Jeg har fremdeles kredittkort som brukes til varekjøp, men de betales ned fullt ut når regningen forfaller.

Det aller viktigste er å holde forbruket nede. Det er vanskelig. Men går du igjennom forbruket vil du helt sikker finne ting som kan kuttes ut. Er du ikke helt sikker på om du vil klare å kutte ut kan du prøve en periode for å se. Det kan tenkes at det du mener er nødvendig å bruke penger på ikke er så viktig likevel. Klarer du ikke å kutte ut kan det være at du klarer å kutte ned. Hvor mye du klarer å redusere forbruket vil variere fra måned til måned. Men så lenge forbruket holdes nede blir det uansett en stor effekt.

Ekstra høy lønnsutbetaling i juni og desember ble brukt til nedbetaling av gjeld. Jeg har også betalt inn det jeg har fått av bonuser og rabatter som trumfpoeng og kjøpeutbytte fra Coop.

2016 ble siste år jeg betalte inn til IPS. Det ga meg mer penger til å betale gjeld fra og med 2017.

Dette gikk faktisk betydelig raskere enn jeg hadde håpet. Opprinnelig var planen å betale de ned 31.12.2021.

Bli kvitt kredittkortgjeld