søndag 10. februar 2019

Hvorfor jeg søkte Santander Red

Jeg er nå i en prosess med aggressiv nedbetaling av kredittkortgjeld og regner med å være ferdig i løpet av 2020. Ved nyttår hadde jeg to kredittkort med rentebærende saldo. Det var Cresco Gold med 17,8 % nominell rente og Sbanken med 16,666 % nominell rente. I januar fikk jeg Santander Red med 14,89 % nominell rente. Jeg overførte penger for å innfri deler av saldoen på Cresco Gold.

Det handler om å få rentekostnadene ned. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt utålmodig. Det er egentlig bra. Santander Red har kontanuttaksgebyr på 30 kr pluss 1 %. Det gjelder også ved regningsbetaling. Det tar et halvt år før jeg har tjent det inn.

Dette går nok litt i kategorien" alle monner drar". Det er en renteforskjell på 2,91 %. Med mine beløp er det begrenset hvormye jeg sparer, men det er greit å ta med seg. Dette har nok et preg av å være en siste innspurt før mållinjen.

Gresco Gold blir jeg ferdig med i løpet av våren. Da går jeg løs på Sbanken og regner med å få det kortet nedbetalt 1. halvår 2020. Santander Red blir dermed det siste kredittkortet jeg betaler ned.

Jeg har forøvrig omtalt Cresco Gold tidligere.

Bli kvitt kredittkortgjeld