lørdag 28. september 2019

Trenger vi Curve?

Curve kort er en tjeneste som du knytter til ande kredittkort. Fordelen med Curve er at du kan bruke kortet og i ettertid bestemme hvilket av de tilknyttede kredittkortene som skal belastet. Dette gjør at du kan utnytte bonuser på andre kort maksimalt og likevel bare bruke et kort.

Jeg har litt problemer med å se fordelen. Du må laste ned en app og så bestille Curve. Du må så linke andre kredittkort til Curve. Når du bruker Curv må du så gå inn i appen og velge hvilket kredittkort som skal belastes. I butikk mener jeg det ville vært like enkelt å bare trekke frem riktig kredittkort og belaste det direkte. Ved handel på nett kan jeg se at dette er en fordel, da du slipper å legge inn flere kort på forskjellige nettsider.

En liten fordel er at du kan foreta kjøp og uttak i utenlandsk valuta uten valutapåslag Men det gjelder bare på hverdager og det er svært lave beløpsgrenser. Fritak for valutapåslag gjelder bare for kontantuttak inntil 200 pund i måneden og inntil 500 pund for varekjøp. Det har dermed en svært begrenset verdi.

En viktig ulempe er at enkelte kredittkort ikke gir rabatter for transaksjoner gjennom Curve. DNB Mastercard har Supertilbud 13 ganger i året der du får 20-30 % rabatt i en rekke forretninger. De rabattene får du ikke hvis du bruker Curve. Du må derfor lese betingelsene på dine andre kredittkort nøye og bare bruke Curve der det er fordelaktig.

Det kan være fordeler med Curve jeg ikke ser, men det fortoner seg for meg som mye styr for liten gevinst.