lørdag 26. mai 2018

Hvordan si opp et kredittkort

Før du sier opp et kredittkort bør du betale ned hele saldoen. Noen banker godtar at du sier opp kredittkortet før saldoen er nedbetalt. De sender da en faktura for skyldig beløp.

Har du nettilgang til kredittkortet kan du logge deg inn og sende en melding der du sier opp kredittkortet. Du kan også ringe banken. Da vil de stille noen kontrollspørsmål for å være sikker på at du er deg. Det kan hende de advarer deg mot at du vil miste fordeler som bonuser og forsikringer. Etter at kortet er sagt opp kan du bare makulere det. I noen tilfeller vil du få beskjed om at oppsigelse må skje skriftlig.

Jeg har sagt opp kredittkort i DNB og Nordea over telefon for noen år siden. Nå nylig sa jeg opp gebyrfri Visa hos Santander. Senere fant jeg ut at det er mulig å gjøre det på nett. Jeg har også sagt opp kredittkort i Sbanken på nett. Jeg måtte først slette kredittkortet, vente over natta og så si opp kredittkontoen.

Det å si opp et kort du ikke lenger bruker kan være fornuftig. Dersom kortet har årsavgift er det bare dumt å betale for et kort du ikke bruker. Et kort mindre reduserer faren for misbruk og reduserer risikoen for at du bruker for mye penger.

Du bør likevel bare si opp er kort hvis du er helt sikker på at det er et kort du kan klare deg uten. Bankene strammer kontinuerlig inn kriteriene for å få kredittkort. Det kommer også et gjeldsregister. Det er derfor ingen garanti for at du får innvilget en ny søknad hvis du senere skulle ombestemme deg.

Det er først og fremst de med for mange kredittkort som bør vurdere å si opp noen av dem og da spesielt ubrukte kort med årsavgift.

Har du bare har et eller to kredittkort kan et alternativ være å redusere kredittgrensen hvis du er redd for overforbruk. Dersom du har kredittkort med årsavgift kan et alternativ være å bytte til et uten årsavgift.