lørdag 26. mai 2018

Hvordan si opp et kredittkort

Dersom du vil si opp et kredittkort er det greieste å bare ringe banken. De vil stille noen kontrollspørsmål for å være sikker på at du er deg. Det kan hende de advarer deg mot at du vil miste fordeler som bonuser og forsikringer. Etter at kortet er sagt opp kan du bare makulere det. I noen tilfeller vil du få beskjed om at oppsigelse må skje skriftlig.

Det å si opp et kort du ikke lenger bruker kan være fornuftig. Dersom kortet har årsavgift er det bare dumt å betale for et kort du ikke bruker. Et kort mindre reduserer faren for misbruk og reduserer risikoen for at du bruker for mye penger.

Du bør likevel bare si opp er kort hvis du er helt sikker på at det er et kort du kan klare deg uten. Bankene strammer kontinuerlig inn kriteriene for å få kredittkort. Det kommer også et gjeldsregister. Det er derfor ingen garanti for at du får innvilget en ny søknad hvis du senere skulle ombestemme deg.

Det er først og fremst de med for mange kredittkort som bør vurdere å si opp noen av dem og da spesielt ubrukte kort med årsavgift.

Har du bare et eller to kredittkort kan et alternativ være å redusere kredittgrensen hvis du ber redd for overforbruk. Dersom du har kredittkort med årsavgift kan et alternativ være å bytte til et uten årsavgift.