søndag 20. mai 2018

Hvorfor jeg valgte Shell Mastercard

Jeg har brukt Trumf Visa som mitt hovedkort. Det fungerer greit. Jeg får trumfpoeng og regningen betales automatisk på lønningsdagen. Den eneste ulempen er at de har redusert bonusopptjeningen i løpet av de årene jeg har hatt kortet. Kredittkortet gir 2 % på dagligvarer i butikker som er tilknyttet Trumf, ingen bonus i konkurrerende dagligvarebutikker og bare 0,5 % på andre kjøp.

Jeg handler ofte dagligvarer på Coop på vei hjem fra jobb. Jeg får kjøpeutbytte fra Coop, men ingen bonus. En halv prosent på andre kjøp er heller ikke spesielt mye. Jeg vurderte lenge å skaffe meg er Coop Mastercard. Det kortet gir 1 % bonus på alle kjøp bortsett fra konkurrerende dagligvarebutikker. I tillegg kommer vanlig kjøpeutbytte fra Coop. Da ville jeg fått 2 % på dagligvarer uansett om jeg handlet her eller der og 1 % på alt annet.

Coop-Mastercard har en ulempe. De tilbyr ikke avtalegiro. For meg er avtalegiro en fordel, fordi jeg vil automatisere og forenkle mest mulig.

Shell Mastercard gir 1 % bonus på alt og de tilbyr avtalegiro. Kombinerer jeg dette med Coop-medlemskort får jeg 2 % på dagligvarer og 1 % på alt annet. Jeg kommer fortsatt til å bruke Trumf Visa der det gir 2 % bonus.

Med et Coop Mastercard må du scanne baksiden av kortet der medlemsnummeret står før du betaler på Coop. Det er kanskje litt enklere, men ikke mye. Jeg har alltid brukt Coop-medlemskortet når jeg handler før jeg betaler. Det går helt greit å fortsette med det. Det er også en fordel å kunne ta ut trumfpoengene når som helst

Shell Mastercard er ikke spesielt billig hvis du vil betale ned over tid. Men det koster ingenting dersom kortet kun brukes til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall.

Hvis du vil unngå fakturagebyr bør du registrere eFaktura i nettbanken før du får første regning.
Ved å logge den inn må Min side hos Ikano bank vil du finne et kundenummer på 8 siffer som fungerer som Efakturareferanse. Som eFakturaleverandør er de oppført som Ikano Shell.

Det er et kort som er helt greit å ha, men du må betale hele fakturaen ved forfall ellers blir det dyrt.