lørdag 23. februar 2019

Spar penger med kredittkortnettbank

Dersom du har kredittkort med rentebærende saldo kan du redusere rentekostnadene ved å bruke kredittkortets nettbank. Det tar ofte noen dager, uker eller måneder fra lønna kommer inn og til regningene dine forfaller. Du kan sette de pengene inn på kredittkortet og betale regningene direkte fra kredittkortet eller overføre pengene tilbake til bankkontoen når du trenger det. Med en høy rente på kredittkort, ofte over 20 % kan du spare penger på dette.

Hvis du har mye dyr gjeld teller hver krone du kan spare. Det er ikke nødvendigvis noe ekstra arbeid. Du overfører penger fra lønnskontoen til kortet på lønningsdagen. Har du utestående gjeld må du uansett betale inn, så det er ikke noe ekstra arbeid. Når du skal betale regninger logger du deg inn i kredittkortnettbanken og betaler derfra. Det er ikke noe mer arbeid enn å logge inn på bankkontoen.

Cresco har nettbank som i praksis fungerer likt som en bankkonto. Den kan brukes hvis du har f.eks Cresco Gold eller Trumf Visa. Du kan legge inn regninger manuelt eller sette opp faste betalinger. Regninger du får som efaktura vil også dukke opp i kredittkortnettbanken og kan betales med et klikk. Har du avtalegiro på regninger kan du slette avtalen på bankkontoen og sette den opp i kredittkortnettbanken. Alt dette er helt gebyrfritt. Men det er ingen rentefrie dager. Du opptjener heller ingen rabatter eller bonuser på disse betalingene.

Cresco Gold og Cresco Car Premium avvikles.

YX Visa og Ya bank har kredittkort med nettbank. Du kan legge inn faste betalinger og også betale regninger manuelt. Du kan også overføre til egen bankkonto. Alle transaksjoner er gebyrfrie, men ingen rentefrie dager.

Bank Norwegian tilbyr også gebyrfri nettbank. Avtalegiro og efaktura kan ikke belastes. En ulempe er at du ikke får satt opp betalinger frem i tid. Det er ingen rentefrie dager ved regningsbetaling.

Sbanken har kredittkort hvor du kan overføre penger gebyrfritt til egen bankkonto i Sbanken. Du kan ikke legge opp overføring frem i tid og heller ikke betalt direkte til andre.

Hvor mye du sparer på dette kan variere, men det er dumt å spare penger på en bankkonto til store fremtidige regninger samtidig som du har dyr kredittkortgjeld. På vanlige månedlige regninger er det mindre å hente. Selv sparer jeg 50-60 kr i renter i måneden på denne måten bare på husleia. Jeg får restskatt på 6850 kr i år. Jeg sparer ikke opp penger på en bankkonto, men betaler inn alt jeg kan til Cresco Gold.

Viktig:

Enkelte banker som f.eks Santander tar gebyr for regningsbetaling. Da må du enten la det være eller regne på lønnsomheten først.

Når et kredittkort er nedbetalt må du selvfølgelig slutte å bruke denne teknikken eller bruke den på neste kredittkort du betaler ned.

Bli kvitt kredittkortgjeld