lørdag 20. desember 2014

Kredittkort eller forbrukslån ?

Skal man finansiere et kjøp med et usikret lån er et av valgene man må ta om en skal bruke forbrukslån eller betale med kredittkort. Skal man refinansiere usikrede lån vil det også være slik at en må velge mellom å ta opp et forbrukslån eller flytte gjelden over til et nytt kredittkort.

Fordelen med et forbrukslån er at en i noen tilfeller kan låne inntil 600.000 kr. Med et kredittkort får man ofte ikke noen kredittgrense høyere enn 100.000 kr, ofte settes grensen betydelig lavere. Forbrukslån har ofte etableringsgebyr og månedlig gebyr. Renten settes ofte individuelt. Får du en god rente og låner et større beløp så kan et forbrukslån totalt bli billigere. Med kredittkort slipper du årsavgifter, månedlig administrasjonsgbyr og etableringsgebyr. Trenger du bare noen titusener så er et kredittkort sannsynligvis billigere. Det er også mer praktisk siden du kan betale direkte med kortet i butikken.

Ønsker du å refinansiere forbruksgjeld bør du først vurdere et billig kredittkort, så kan du eventuelt søke om et forbrukslån for å se om de gir et bedre tilbud. Når du har søkt forbrukslån får du et uforpliktende tilbud. Er det et godt tilbud takker du ja, eller så er det bare å lete videre etter et bedre tilbud.

Typiske feil ved refinansiering