onsdag 30. desember 2020

Mine rabatter og bonuser i 2020

Det finnes mange bonusprogram og rabattordninger. Jeg er medlem av Coop, Trumf, KickBack og Friends of Dressmann. Jeg tjener litt på disse ordningene. Jeg holder oversikt løpende. 

Etter at jeg betalte ned kredittkortene i juli har jeg stort sett bare brukt bankkort. Det begrenser bonusopptjeningen. Jeg har fremdeles kredittkort liggende i reserve.

Oversikt over utbetalinger i 2020:

Coop kr 203,29
Trumf kr 400,50
Friends of Dressmann kr 50
Ikano Visa kr 31,96
Totalt kr 685,75

Jeg har ikke tatt med kuponger jeg får av Coop og Meny.

Dette er ikke det man blir rik av, men greit å ta med seg. Grunnen til at jeg ikke tjener mer er at jeg har et lavt forbruk. De som har et høyere forbruk vil spare enda mer. Jeg er egentlig godt fornøyd. Et lavt forbruk er viktigere enn rabatter.

Coop betaler ut en gang i året. Jeg tar ut pengene så fort som mulig. Trumfpoengene tar jeg ut hver måned. Flexi Visa gir bonus som settes rett inn på kredittkortet. Ikano Visa trekker rabatten rett av regningen.

Jeg lar ikke bonuser og rabatter styre hva, hvor eller når jeg handler. Jeg kjøper det jeg kjøper når og hvor jeg vil. Rabattene er bare en ekstra bonus.

Det er fort å bli for opptatt av bonuser og rabatter og kanskje glemme å holde igjen på forbruket. Skal du betale ned gjeld eller spare opp penger er det å redusere forbruket det viktigste. Så er det viktig å sammenligne priser slik at du ikke betaler mer enn nødvendig. Ta gjerne hensyn til bonuser og rabatter ved valg av kredittkort, men det er ikke dette som løser økonomiske problemer.

Kredittkort som gir rabatter
Kutt forbruket