lørdag 26. september 2020

Betydningen av fortsatt nullrente

 Norges Bank bestemte å holde renten på null. Det tyder på at det blir en lang periode med veldig lave renter.

Det vil spesielt hjelpe de som har boliglån og studielån.

De med kredittkort vil normalt ikke se noe til slike rentekutt. Det betyr at det blir enda mer lønnsomt å refinansiere kredittkort.

Det greieste er å bake det inn i boliglånet eller få avdragsfrihet på boliglånet. De med studielån bør utnytte ale muligheter til betalingsutsettelse.

Med bare 100.000 i kredittkortgjeld kan du fort spare 15-20.000 i året i renteutgifter. 

Det finnes også muligheten til å ta opp et usikret lån for å betale ned kredittkort. Renten på slike lån er høyere enn boliglån. Ofte har slike lån etableringsgebyr og månedsgebyr. 

Renten på slike lån vil ofte ikke svinge i takt med det generelle rentenivået. Men med det ekstraordinære lave rentenivået vi har i dag har noen banker kuttet renten på slike lån.

Et slikt refinansieringslån har tradisjonelt vært mest lønnsomt for de med mye dyr gjeld som det vil ta lang tid å betale ned.

Etableringsgebyr og månedsgebyr har ofte spist opp mye av gevinsten for de med lite gjeld.

Nå er renten så lave at det ikke skal så mye til for at refinansiering er lønnsomt. Flere med dyr forbruksgjeld bør nå undersøke om refinansiering er lønnsomt.

Viktig ved refinansiering

Lån bare det du trenger for betale ned annen gjeld. Helst bør lånet gå direkte til de lån og kreditter som skal nedbetales.

Kredittkort som innfris må klippes opp og sies opp.

Ikke bruk refinansiering som en sovepute. Du må fortsatt kutte i forbruk, øke inntektene og betale inn ekstra på gjelden.

Unngå feil ved refinansiering

Gebyrfri refinansiering

Billige kredittkort

Hvordan si opp kredittkort