lørdag 10. april 2021

Hvor mye rot skal en tåle?

Jeg har lang fartstid med kredittkort. Jeg fikk mitt første i 2001. Jeg har opplevd litt for ofte at det er blitt småfeil i forhold til renter og gebyrer. 

Jeg har flere ganger opplevd å feilaktig bli belastet noen kroner i renter. En av gangene ble det begrunnet med at jeg hadde innbetalt for mye. Jeg har også blitt belastet gebyr for ikke å ha betalt en regning på 0,00 kr.

Da blir det å sende en melding, i noen tilfeller må jeg sende to meldinger og så vente på at de skal rette opp. Det blir rettet opp, men det er unødvendig stress og styr. Jeg har ofte tenkt " Dette gidder jeg ikke mer".

Jeg har oppsparte midler og egentlig ikke noe stort behov for kredittkort. Det er fristende å gå helt Dave Ramsey og bare bruke debetkort. Jeg kommer ikke til å gå så langt som å ta totalt avstand fra kredittkort. Det finnes tilfeller der noen naturlig vil foretrekke kredittkort.

Jeg kommer ikke med noen moralsk pekefinger til de som bruker kredittkort.

Det som er sikkert er at jeg bestiller et bankkort til å betale utgiftene i forbindelse med bloggene. I dag har jeg et kredittkort jeg bruker til bloggene. Det kommer jeg til å si opp.

Jeg har også et kredittkort i reserve. I mars veltet jeg forbruket over på det kortet for å frigjøre midler til å betale ned restgjelden til Nordnet.

Jeg er litt usikker på om jeg trenger det kredittkortet. Jeg har noe reserver i aksjefond. Jeg beholder det uansett ut mai. Et alternativ er å beholde det og gradvis redusere kredittgrensen i takt med at jeg sparer opp reserver.

Bli kvitt kredittkortgjeld