torsdag 25. mai 2017

Supreme Card

Resurs Bank AB promoterer nå aktivt et nytt kredittkort, Supreme Card. Det er et kredittkort som fungerer litt annerledes enn andre kredittkort. Du får inntil 60 dagers betalingsutsettelse. Det betyr at du har 30 dager på å betale regningen, mens de fleste andre kredittkort har 15-20 dager. Betaler du hele fakturaen ved forfall påløper ingen renter eller gebyrer.

Du kan velge å betale regningen rentefritt over 6 måneder. Det høres bedre ut enn det er. Det er dyrt. Du blir belastet et gebyr på 197 kr og 45 kr i fakturagebyr hver måned.

Du kan også velge å betale ned over tid. Du kan velge mellom å betale 1/10 med 13,97 % nominell rente eller 1/20 hver måned med 17,97 % rente. I tillegg kommer administrasjonsgebyr på 45 kr hver måned. Selv på store beløp gir dette en høy effektiv rente

Supreme Card gir deg bonuspoeng når du betaler med kortet, enten det er snakk om matvarer, drivstoff, kontantuttak osv. Poengene kan bare brukes i en egen tilknyttet poengbutikk. Poengprogrammet er ikke spesielt imponerende. Det er et lite utvalg av varer som sannsynligvis er overpriset. Jeg personlig er bare interessert i poeng som kan veksles inn i kontanter eller varer jeg uansett kjøper.

Det er et nytt kort, men har egentlig ikke så mye bedre betingelser enn andre kort. Bruker du korte til dyre kjøp, f.eks dyre feriereiser og betaler ned rentefritt over 6 måneder er det mulig å komme litt billigere ut enn andre kort. Gebyrene vil spise opp mye av besparelsen.

Kortet har valutapåslag på 1,95 %. Selv om mange kort har økt valutapåslaget vil du fortsatt kunne finne enkelte kort med kun 1,75 %.

Gebyr for kontantuttak er 1,95 %, minimum 35 kr. Det er ikke spesielt lavt.

Det å få 30 dager betalingsfrist istedenfor 15-20 dager er fint, men ikke avgjørende.

Konklusjonen blir at dette kredittkortet er interessant, men ikke mye bedre eller billigere enn andre kredittkort.