lørdag 4. januar 2020

Ikano Bank kutter rabatter

Ikano Visa gir rabatter som trekkes rett av regningen. De har fast rabatt på 1 % i dagligvareforretninger og 1 % på bensinstasjoner. Hos Shell er rabatten 2 %..

De har også månedsrabatter der du hver måned får 3-10 % rabatt i en bestemt kategori. De har nå publisert en kalender for 1. halvår i 2020. Nå i januar gir de 5 % på flybilletter.

Dette høres bra ut. Selv bruker jeg kortet bare hvis jeg ikke har andre kort som gir like høy rabatt.

I desember i fjor ga kortet 3 % rabatt på dagligvarer. Jeg kombinerte dette med Trumf og Coop medlemskort. Da fikk jeg 4 % totalt uansett hvor jeg handlet dagligvarer.

Problemet er at de har innført en månedlig grense slik at du ikke får mer enn 500 kr i rabatt pr måned. Den årlige grensen er redusert til 3000 kr.

Dersom denne grensen blir et problem er en løsning å supplere med andre kredittkort. Trumf Visa gir 1 % i trumf tilknyttede butikker. Dette kommer på toppen av det Trumfmedlemskapet ellers gir. Shell Mastercard gir 40 øre pr liter hos Shell og 1 % på alle andre kjøp. Bonusen på Shell Mastercard er begrenset til 500 kr pr måned og til 2500 kr pr år.

Generelt mener jeg det ikke er noen grunn til å bruke Ikano Visa til dagligvarer. Shell Mastercard gir 1 % på alt og tilbyr avtalegiro. Trumf Visa er litt enklere i Trumf tilknyttede butikker siden du slipper å bruke trumfmedlemskortet i tillegg.