mandag 23. april 2018

Trenger vi bankkort?

Siden de fleste banker tar årsavgift for bankkort er et spørsmål om vi kan klare oss uten. Et alternativ er å bare bruke kredittkort. Jeg har et bankkort som jeg nesten aldri bruker. Praktisk talt alt jeg handler betales med kredittkort. Det er veldig få steder som ikke tar kredittkort. Et kredittkort fra Ya bank har både Visa og BankAxept logoen. Det betyr at kredittkortet kan brukes hos de som bare tar bankkort.

Det er noen fordeler med et bankkort. Det er normalt lettere å få enn et kredittkort. Du kan ta ut kontanter i minibank uten å betale renter eller gebyrer. Setter du inn penger på et kredittkort kan du ta ut pengene uten gebyrer eller renter. Men det forutsetter at du ikke har en negativ saldo. Har du brukt et kredittkort til varekjøp vil innbetalinger redusere gjelden. Tar du ut pengene du satte inn øker gjelden og du blir belastet renter.

Noen forsøker å bruke et kredittkort som debetkort ved å sette inn penger som så brukes til varekjøp og kontantuttak. Da slipper de renter og gebyrer. Ulempen med det er at du ikke får noe renter på pengene og du får heller ikke den ekstrabeskyttelsen ved varekjøp som kredittkort gir. Den gjelder bare hvis du rent faktisk låner penger.

Du bør nesten vurdere hvor viktig det er å spare årsavgiften på bankkortet. Studenter bør sjekke ut pakker bankene tilbyr.  Dersom arbeidsgiver har pensjonsordning i KLP får du bedre betingelser der. En av fordelene er at du slipper årsavgiften på bankkortet.

Bankkort uten årsavgift