søndag 29. april 2018

Ya bank kredittkort har fremdeles BankAxept

Det var en kort periode for en god stund siden at Ya bank grunnet tekniske problemer utstedte kredittkort uten BankAxept. Men det var bare en kort periode. Et kredittkort fra Ya bank har Visa og BankAxept. Det fungerer dermed på samme måte som et bankkort med Visa, bare med den forskjell at du får en regning å betale i stedefor at beløpet trekkes av konto. Det påløper ingen rentekostnader hvis kredittkortet brukes kun til varekjøp og hele saldoen betales ved forfall. Det fleste butikker tar Visa, men det er noen som kun  tar BankAxept. Offentlige kontorer tar ofte bare BankAxept. Jeg har selv brukt Ya bank kredittkort hos biltilsynet. Damen så litt skeptisk ut og undersøkte kortet nøye. Jeg forklarte at det vart et kredittkort med BankAxept. Det fungerte helt fint.

De har en rente på 20,8 % som ikke er blant de dårligste, men du kan lett finne kort med lavere rente. Betales ikke hele saldoen ved forfall regnes renter fra tidspunktet du brukte kortet. Fra nyttår reduserte de bonusordningene. Du kan ikke lenger velge dagligvarer som kategori. du får bonus i en valgfri kategori, men bare på kjøp inntil 5000 kr i måneden. I fjor var den grensen på 10.000 kr.

Kredittkortet er greit å ha. Det er ingen gebyrer for kontantuttak. De har gebyrfri nettbank med mulighet for overføringer og regningsbetaling. Det er kun varekjøp med kortet som er rentefritt.

Jeg har tatt ut kontanter sammen med varekjøp og betalt alt rentefritt ved forfall. På regningen stod det definert som kjøp med kontantuttak. Det er noen år siden jeg gjorde dette og jeg vet ikke om de har gjort noen endringer. Du får ingen bonus hvis deler av transaksjonen er kontantuttak.

Det er kanskje ikke det kortet med de aller beste fordelene, men er et alternativ til de som vil ha et kort med BankAxept og slippe årsavgiften.