søndag 22. april 2018

Få 12 % rabatt på klær i mai

Jeg har nå tatt en handletur på Dressmann. Det var et lite innkjøp som ikke kunne vente. Jeg er medlem av Dressmanns fordelsprogram og får en bonus på 5 %. Det er helt greit. Det er der jeg handler uansett. Det er en av de få steder jeg kan handle klær uten å føle meg helt feilplassert.

Jeg bruker Flexi Visa til klær og sko. De gir en cashback på 4 %. Det blir ført på mitt kredittkort rundt 10. mai. til sammen betyr dette at jeg fikk 9 % rabatt. I mai gir Ikano Visa 7 % rabatt på klær. Det betyr at jeg hadde fått totalt 12 % om jeg hadde ventet til mai. Jeg kan forstå om noen mener at det ikke er så mye å tjene på kredittkortbonuser, men når det blir over 10 % så kan de bli en del. En av fordelene med å ha mange kredittkort er at jeg kan handle når og hvor jeg vil og likevel få mye rabatt bare ved velge hvilket kort jeg bruker. Jeg kan forstå at mange ikke vil la hensynet til rabatter styre hva de handle og tid og sted. Hvis du systematisk kjøper tidligere enn planlagt kan du lett ende opp med et høyere forbruk. Går du inn i butikker fordi du ser de har salg kan du lett glemme å undersøke om varen er billigere et annet sted. Dette problemet kan reduseres med flere kredittkort slik at du vet at du uansett får en god rabatt. Når kredittkort har forskjellige tidsbegrensede tilbud trenger du ikke la det styre når du handler. Du kan heller la det styre hvilke kort du bruker. Men det forutsetter at du har flere kort. Jeg har kanskje gått litt lang med mine 13 kort, men det må sies at de fleste ikke brukes. Det er en individuell vurdering hvor lang en vil gå, men flere kort gjør deg friere.