mandag 6. juli 2020

Rydding i kortstokken

Etter å ha betalt ned alle rentebærende kredittkort i juni har jeg satt i gang en prosess med å si opp kredittkort.

Jeg beholder de kredittkortene med rabatter som jeg kan bruke. Samtidig forsøker jeg også å ha en høy nok kredittgrense for nødstilfeller.

Gebyrfri Visa har ingen spesielle rabatter utover det Flexi Visa gir. Det kortet har jeg derfor sagt opp. 
Kredittkort i Sbanken har lavere rente enn mange andre kredittkort og gebyrfri regningsbetaling.  Det har jeg ikke bruk for. Kredittkort vil bare bli brukt sporadisk og betalt ned fullt ved forfall, I et eventuelt nødstilfelle der det blir brukt til større kjøp blir det betalt ned så fort at renten ikke spiller noen rolle.

Jeg kommer også til å bygge opp en reserve når studielånet er nedbetalt.

Santander Red er også sagt opp. Det har lavere rente enn de fleste andre kort. Det trenger jeg ikke. Det har ingen fordeler utover det Flexi Vsa gir.

Jeg har også sagt opp Sparebank 1 Mastercard og Trumf Visa.

De fordeler jeg får med Trumf Visa får jeg også ved å kombinere Shell Mastercard og Trumf medlemskort. 

Jeg kommer også til å si opp YX Visa. Rabatter på bensin som  YX Visa gir trenger jeg ikke fordi jeg ikke har bil. DNB Mastercard gir også bonus på bensinstasjoner.

Flexi Visa er generelt det beste kredittkortet på bensinstasjoner. Jeg som ikke har bil bruker det til klær og sko.

Etter dette blir jeg stående igjen med 6 kredittkort og et faktureringskort med en total kredittgrense som er mer enn høy nok. Jeg må da ta stilling til om jeg skal si opp flere kredittkort.

Det ble noen telefoner å ta. Kredittkort fra Sparebank1 må sies opp via den lokale banken. Jeg avsluttet konto og nettbank for ti år siden. Kredittkortet er bare blitt hengende igjen.

YX Visa har nettbank. Det ser ikke ut til at det er mulig å si opp kredittkortet der, men de har mulighet for å sende meldinger.


Bli kvitt kredittkortgjeld