søndag 5. juli 2020

Sjekk mulighet for billig refinansiering

Rentene er nå veldig lave. Norges Bank har nullrente.  Det betyr at boliglånsrentene er lave. Renten på kredittkort vil normalt ikke påvirkes av generelle renteendringer. Renten på forbrukslån vil også ofte holdes uendret.

Banke Norwegian har redusert renten på sine forbrukslån. Laveste nominell rente er nå 6,99 %. Sbanken tilbyr  forbrukslån med nominell ente fra 7,99 %.

Refinansiering av forbruksgjeld vil være mest gunstig for de med mye gjeld og lang nedbetalingstid. Slike lån har ofte etableringsgebyrer og månedsgebyr som spiser av det du sparer i renter.

Jeg mener generelt at du bør ligge unna refinansieringslån hvis gjelden er så liten at du kan betale den ned på et par år. Da bør du vurdere å bare betale det ned, flytte til et billig kredittkort eller ta opp et gebyrfritt lån.

Nå er renten i enkelte tilfeller så lav at det kan være lønnsomt selv om lånet har gebyrer.  Boliglånet er det første som bør brukes til slik refinansiering. Dersom det ikke er mulig så kan det være aktuelt med forbrukslån.