onsdag 23. juni 2021

Umulig med avtalegiro på kredittkort

 Tidligere kunne du velge avtalegiro på kredittkort. Det ble tilbydd av DNB, Entercard og Shell Mastercard. Dette er ikke lenger mulig.

Jeg hadde selv avtalegiro på Shell Mastercard, Trumf Visa, og Cresco Gold. Dette var egentlig utrolig praktisk. Jeg hadde avtalegiro på minstebeløpet på Cresco Gold. Da de ble pålagt å fakturere hele utestående saldo fikk jeg beskjed om at de ikke lengre tilbydde avtalegiro til de som bare betalte minstebeløpet.

Det vil åpenbart gjøre det enklere for folk å kun betale minstebeløpet. I utgangspunktet skal fakturaen være fylt ut med hele skyldig beløp. Vil du betale mindre må du selv endre beløp.

Uten Avtalegiro er det lett å endre beløp. Du må inn i banken uansett for å godkjenne beløpet, og da er det lett å samtidig endre beløp.

Når bankene sluttet med avtalegiro på kredittkort vil nok flere velge å betale mindre enn hele saldoen. Det kan føre til at flere får mye dyr gjeld. Avtalegiro på hele saldoen vil også kunne ha en disiplinerende effekt på forbruket. Når en vet at hele saldoen belastes kontoen automatisk holder en gjerne litt igjen på forbruket.

Nå er det enda viktigere for forbrukere å være disiplinert. Det kan være lurt å begrense kredittgrensen og antall kort til det en trenger.

Har du kredittkort i Sbanken krever de at regningen betales automatisk fra en konto i Sbanken. Du kan velge om hele saldoen eller bare minstebeløpet skal belastes.

Eurocard tilbyr avtalegiro. Dette er så vidt jeg vet de eneste mulighet du har til automatisk betaling av kredittkortregninger.

Bli kvitt kredittkortgjeld