søndag 15. januar 2023

Bruke kredittkort som debetkort

Noen hater årsavgiften på bankkort så mye at de heller vil bruke kredittkort. Det de gjør er å betale inn på kredittkortet slik at de har tilgode penger. Da kan de bruke egne penger og slipper å ta opp gjeld.

Det er noen problemer med dette

Enkelte kredittkort godtar ikke at du forhåndsbetaler. Da blir pengene returnert. Kredittkort vil normalt ikke betale renter. Det betyr at noe av det du sparer på å slippe årsavgift går bort i tapte renteinntekter.

Enkelte kredittkort tar gebyr for kontantuttak og regningsbetaling. De feste kredittkort har ikke BankAxept. Det er normalt ikke noe stort problem. Men det finnes enkelte brukersteder som bare tar BankAxept.

Kredittgrensen vil bli rapportert inn til gjeldsregisteret. Det kan begrense hvor mye du får lånt til andre formål.

Et mulig alternativ

Ya bank har et kredittkort med Visa og BankAxept. Det et et kort uten årsavgift. Det er heller ingen gebyrer ved kontantuttak eller regningsbetalinger. Dette er et kredittkort noen bruker istedenfor bankkort.

Du vil tape renter på det du har innestående. I tillegg vil kredittgrensen rapporteres til gjeldsregisteret. Utstedelse av kort forutsetter at du er kredittverdig.

Andre løsninger

Et alternativ kan være et bankkort fra Ya bank. Årsavgiften er 250 kr og valutapåslaget er 1,75 %. Dette er bedre en mange andre kort. Det er ingen transaksjonsgebyrer. Bankkontoen har gebyrfri nett bank og 0,4 % rente.

KLP og OBOS Bank gir bankkort uten årsabgift til enkelte kunder.

Bankkort uten årsavgift