lørdag 2. juni 2018

Sjekk kredittkorttilbud på jobben

Mange bedrifter har forhandlet seg frem til gode tilbud på kredittkort for sine ansatte. Det gjøres for å unngå at de ansatte skal be om forskudd til tjenestereiser.

Du vil mest sannsynlig få tilbud om et firmakort med personlig ansvar. Det er i praksis et helt vanlig kredittkort. Du må søke og kvalifisere personlig. Du alene er ansvarlig for regningen.

Fordeler

Fordelen med et slikt kredittkort er at du får minst 20 dagers betalingsfrist. Ofte betaler du lav eller ingen årsavgift. American Ekspress og Diners Club har høye årsavgifter. Med en firmaavtale blir årsavgiften betydelig redusert. Selv har jeg et Eurocard der jeg slipper å betale årsavgiften som ellers er på 645 kr. Firmakort vil ofte ha andre fordeler i tillegg. Det kan være rabatter, bedre reiseforsikring eller lengre rentefri kreditt. Med mitt Eurocard er det mulig å bestille reise flere måneder i forveien og likevel bli fakturert først når jeg reiser.

Med en slik ordning er det mulig å kjøpe billige billetter lang tid i forveien uten at du selv trenger å legge ut. Dette er en stor fordel siden arbeidsgiver ikke refunderer noe før etter at reisen er foretatt.

En annen fordel med slike kredittkort er at de ofte har løsninger for elektronisk behandling av reiseregninger og refusjonskrav. Det å kunne gjøre alt elektronisk istedenfor å fylle ut papirskjemaer og sende inn kvitteringer og annen dokumentasjon på papir er åpenbart en stor fordel.

Dersom du er så heldig å ha et kredittkort med firmaansvar blir det enda enklere. Da er det arbeidsgiver som blir fakturert. De fleste vil ikke få et slikt kredittkort. De arbeidsgivere som har slike kort er svært strenge med hvem som får kort.

Betingelser

Uansett om kredittkortet har personlig ansvar eller firmaansvar så må du lese vilkårene nøye. Det vil ofte være krav om at kredittkortet bare brukes i jobbsammenheng. Normalt må hele fakturaen betales ved forfall hvis du ikke har fått innvilget en kredittreserve.

For kredittkort med firmaansvar kan det også være enda strengere regler satt av arbeidsgiver. Det kan være begrensninger på hva slags type kjøp som er tillatt, beløpsgrenser og at du ikke har lov til å ta ut kontanter.

Andre tilbud du kan få via jobben

Cresco tilbyr kredittkort med lav rente til medlemmer av enkelte fagforeninger. LO medlemmer kan søke om et LOfavør MasterCard med gode forsikringer og litt lavere rente enn mange andre kredittkort.

Har arbeidsgiver pensjonsordning i KLP vil du få bedre betingelser på kredittkort og andre banktjenester. En av fordelene de har er bankkort uten årsavgift.