søndag 10. juni 2018

Er bonusfesten over?

Mange har brukt betalingstjenester som Payr, Vipps, mCash og MobilePay for å få rabatter på kredittkort. Det blir stadig vanskeligere. Et økende antall kredittkort vil ikke gi bonuser ved bruk av slike betalingstjenester. Noen kredittkort definerer det som kontantuttak mens andre setter lave beløpsgrenser. I tillegg er det beløpsgrenser i betalingstjenesten. Går du over den vil du enten bli belastet gebyr eller ikke få brukt tjenesten.

Du bør sjekke nøye reglene for ditt kredittkort. Les reglene for bonusopptjening og sjekk ut "Spørsmål og svar"

Bank Norwegian sier at "Betaling av regninger eller overføring av penger gir ikke CashPoints. Det har vært mulig å tjene CashPoints på enkelte tjenester som i praksis er overføring av penger, som for eksempel Vipps. Dette er ikke mulig lenger."

Ya bank opplyser at "Rabatten gjelder ikke ved bruk av MobilePay, Vipps, mCASH, iZettle, Payex og lignende". Dette gjelder også YX Visa.

Det er en klar trend om å avskaffe bonuser ved bruk av slike tjenester. Det kan nok fremdeles være noen kort som gir bonus i enkelte slike Apper, men det er usikkert hvor lenge det vil fortsette.

Ya bank har fjernet bonus på dagligvarer. I år reduserte de den månedlige grense slik at det bare er kjøp inntil 5000 kr pr måned som gir bonus. Det samme gjelder YX Visa. 365 direkte har tidligere kuttet i sine rabatter.

Det kan se ut som vi må forberede oss på mindre gunstige bonusordninger på kredittkort. Noe av dette kan muligens være en konsekvens av et EØS-direktiv som kutter gebyrene brukerstedene betaler. Så er det muligens et politisk press for å få vekk slike rabatter. Forbrukermyndighetene har sågar foreslått og forby slike rabatter.