lørdag 15. mai 2021

Hvis jeg skulle valgt kredittkort

For meg er de to kredittkortene jeg har liggende bare en reserve til jeg får bygd opp en tilstrekkelig sparekonto. Jeg har foreløpig ingen planer om å søke om flere kredittkort.

Kredittkort gir bedre beskyttelse spesielt ved forhåndsbetaling av f.eks dyre flyreiser. Bruk av kredittkort vil over tid lett kunne føre til et høyere forbruk. Jeg anbefaler derfor generelt ikke å skaffe seg kredittkort bare for å få rabatter. I noen tilfeller kan rabattene være så store at det er mulig å komme bedre ut. Det forutsetter at en klarer å redusere overforbruk og få høye rabatter.

SAS Amex Classic

Som reisekort ville jeg valgt SAS Amex Classic. Det er gratis og gir Eurobonus opptjening. Skulle jeg reise mye kan det hende jeg hadde oppgradert til et kort med årsavgift og høyere bonusopptjening.

Fordelen med Amex er at hele saldoen må betales ved forfall. Det vil disiplinere forbruket.

Norwegiankortet

Norwegiankortet er foreløpig ikke aktuelt. Norwegian har satt sitt bonusprogram på pause. De har også varslet at det vil kunne komme restriksjoner når programmet blir aktivt.

DNB Mastercard

DNB Mastercard har Supertilbud 13 ganger i året med 10-25 % rabatt hos store kjeder. Brukes dette kortet kun til slike store planlagte kjøp kan rabatten veie opp for et høyere forbruk.

YX Visa

Kredittkortet gir rabatter i forskjellige kategorier. For å få rabatt må du velge kategori hver måned. Strømmetjenester er en kategori de har hatt lenge. Velger du den kategorien får du inntil 100 kr i avslag på abonnementet.

Flexi Visa

Jeg har ikke bil. Men skulle jeg valgt et bensinkort ville jeg valgt Flexi Visa. Det kortet gir 4 % Cashback. 365 Direkte gir høyere rabatt på drivstoff hos Esso. Jeg ville likevel valgt Flexi Visa. Rabatten gjelder alle bensinstasjoner og alt du kjøper på bensinstasjoner.

Ikano Visa

Skulle jeg valgt et kredittkort til dagligvarer blir det Ikano Visa. Rabatten i dagligvareforretninger økes til 2 % fra 1. juli. Det er bedre enn andre kort. Rabatten kan kombineres med Trumf og Coop medlemskort. 

Komplett Bank Mastercard

For alle andre kjøp ville jeg valgt Komplett Bank Mastercard. Kortet gir 4 % bonus hos Komplett.no, 2 % på netthandel ellers og 1 % hos andre brukersteder.

Personlig vurdering

Rabatter på 4 % eller mindre er forlite til at jeg ville søkt om kredittkort bare for å få rabatt. Skal jeg uansett ha kredittkort kan slike rabatter ha betydning for hvilket kredittkort jeg velger.

For å reduser effekten av høyere forbruk må kredittkort bare brukes til tiltenkt formål. Regningen må selvfølgelig betales fullt ut ved forfall.

For meg er det uansett ikke aktuelt å søke om noe kredittkort før jeg eventuelt begynner å reise.

Bli kvitt kredittkortgjeld