lørdag 15. mai 2021

Ikano Visa endrer rabattene

 Fra 1. juli vil Ikano Visa ikke lenger gi månedsrabatter. Fra samme dato økes rabatten på dagligvarer til 2 %.

Jeg har tidligere omtalt Ikano Visa som det beste kredittkortet til kjøp av dagligvarer. Nå blir det enda bedre.

Det fine med Ikano Visa er at rabatten trekkes rett av regningen. Kortet gir fortsatt 2 % rabatt hos Shell.

Tidligere har Ikano Visa gitt 3-10 % hver måned i en bestemt kategori. Det avsluttes 1. juli. Du får fortsatt 5 % rabatt på klær og sko i mai og 10 % rabatt hos optikere i juni.

Endringen begrunnes med at folk ønsker et enklere rabattsystem og vil ha rabatt der de handler mest. Jeg har en mistanke om at det også handler om å kutte kostnader.

Det er fremdeles et greit kort å ha, men fra juli egner det seg best til kjøp av dagligvarer. Er du medlem av Coop og Trumf bør du bruke medlemskortene først og så betale med Ikano Visa. Ikke bruk Trumf Visa eller Coop Mastercard ved kjøp av dagligvarer.

Trumf Visa og Coop Mastercard gir 0,5 % på andre kjøp enn dagligvarer. Det er lite. Jeg ville heller valgt Komplett Bank Mastercard som gir 4 % hos Komplett.no, 2 % ellers ved handel på nett og 1 % alle andre steder.

Rabatten på 2 % hos Shell er dårligere enn mange andre kredittkort. Flexi Visa er det kredittkortet jeg anbefaler som bensinkort. Det gir 4 % Cashback i en valgfri kategori. Bensinstasjoner er en av kategoriene du kan velge.