fredag 17. mai 2019

Billig kredittkort fra Fana Sparebank

I følge Finansportalen har Fana Sparebank det billigste kredittkortet. Kortet har en nominell rente på 13,75 % og 14,65 % effektiv rente. Det er ingen årsavgift eller månedsgebyr. Kontantuttak og overføringer fra kredittkortet koster 40 kr pluss 1 %. Det er ikke noe krav om at kundeforhold eller programpakke.

For de som bruker kredittkortet til større kjøp og betaler ned over tid vil dette for det fleste være det billigste kortet. Den lave renten gjør også at kortet egner seg til å refinansiere annen dyr gjeld.

Valutapåslaget er 2 %. Det er stadig mer vanlig, men du kan også finne kort med 1,75 % valutapåslag.

Kortet har et fordelsprogram levert av Dealmakers som gir rabatter i over tusen butikker .

Det er først og fremst den lave renten som gjør dette til et godt kort. Rabattordninger som bare gjelder i utvalgte butikker vil bety at mye av det du kjøper ikke gir rabatt. Bruker du kortet kun til varekjøp og betaler det ned fullt kan det være mer gunstig med andre kort som også gir rabatter.

Det er selvfølgelig ingen ting i veien for å ha dette kredittkortet i tillegg til andre kort og så bruke det kortet som gir mest rabatt der en uansett handler. Men det er også et spørsmål om hvor mange kredittkort en vil ha.

Uansett så mener jeg at kredittkort fra Fana Sparebank er mest aktuelt for de med annen dyr gjeld. Det kan også fungere som en reserve hvis en får store uforutsatte utgifter som en må betale ned over tid.

Det ideelle er selvfølgelig å spare opp en reserve til uforutsatte utgifter. Problemet er at utgiftene kommer når de kommer uten å vente på at du har spart opp nok penger. Kommer det mye på en gang vil reservene fort bli brukt opp. Et kredittkort kan derfor fungere som et supplement.