søndag 12. mai 2019

Ya bank og YX Visa reduserer rabatter

Fra 1 mai endrer Ya Bank sitt rabattprogram. Du vil ikke lenger få bonus i en selvvalgt kategori. Du vil med jevne mellomrom få gode tilbud på epost. Dette gjør kredittkortet mye mindre gunstig. Du bør vurdere andre kredittkort som gir rabatter.

YX Visa vil fra 1. juli ikke lenger gi rabatt på Uno-X stasjoner. YX Visa gir fortsatt rabatt på betjente YX stasjoner. De har ikke endret rabattprogrammet ellers. I mai vil du kunne få bonus i en valgfri kategori.

Du kan velge mellom Reise/fly/hotell og taxfree 5 %, Hus og hage 5 %, Netthandel 3 % og abonnement på strømming inntil 100 kr.

Det er tydelig at Ya bank som utsteder begge kredittkortene er i ferd med å gjøre rabattene mindre lønnsomme. Det derfor ikke utelukket at det kan komme nye endringer.

Vi er inne i en trend der flere banker kutter bonuser på kredittkort. Det blir stadig mindre gunstig å bruke kredittkort. Shell Mastercard har tidligere satt opp renten. Det har også Sbanken gjort og i tillegg har de varslet ny økning i juni. Ikano Visa innfører renter på kontantuttak fra første dag i tillegg til gebyr. Cresco Gold og Cresco Car Premium avvikles og erstattes med DNB Mastercard. Det gir høyere rente for de med Cresco Gold. De med Cresco Car Premium mister ordningen med 1 % rabatt på alle kjøp.